Groen loopt niet warm voor hofmakerij SP.A rond links front

"Het is nog een eeuwigheid tot de volgende verkiezingen. Mensen hebben nu geen boodschap aan karteldiscussie". Met die boodschap tempert Groen-voorzitster Meyrem Almaci het pleidooi van sommige SP.A-kopstukken voor een links kartel. Volgens Almaci zijn de complimenten wel een bewijs dat haar partij de juiste koers vaart.

Verschillende SP.A-kopstukken hebben de voorbije dagen gepleit voor linkse frontvorming of een kartel met Groen. Die hofmakerij is ook Groen-voorzitster Meyrem Almaci niet ontgaan. "De verklaringen zijn een mooi compliment voor ons werk in de parlementen en de steden", zegt ze. Volgens haar probeert Groen op een constructieve manier oppositie te voeren en telkens ook een alternatief te formuleren. De complimenten uit SP.A-hoek ziet Almaci als een bewijs dat die gekozen koers de juiste is.

Maar of er nu meteen een links kartel moet komen? Almaci: "Het is nog een eeuwigheid tot de volgende verkiezingen. Mensen hebben nu geen boodschap aan karteldiscussie. Groen is niet met zichzelf bezig maar wel met de problemen van de mensen en de desastreuse gevolgen van het Vlaamse en federale besparingsbeleid. Voor ons ging 1 mei over jobs, stress op het werk, het voorkomen van burn-outs. Om die uitdagingen aan te pakken zoeken we partners in de samenleving en in het parlement."

Calvo: "Verkiezingen nog eeuwigheid"

Ook Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo houdt de boot af. "Als het op 1 mei hele tijd over kartels moet gaan, is er duidelijk probleem. Verkiezingen nog eeuwigheid: nu met alternatieven bezig zijn", zo reageerde hij op Twitter.

Aan zijn tweets te zien, lijkt Calvo zich toch wat te storen aan de socialistische "hofmakerij".

Meest gelezen