Amerikaanse vrouw sleept alle homo's van de hele wereld voor de rechter

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Nebraska heeft een opmerkelijke rechtszaak aangespannen: ze klaagt alle homo's van de hele wereld aan omdat ze volgens haar "religieuze en morele wetten" schenden.

Zeven handgeschreven pagina's vol religieuze redenen die moeten aantonen dat alle homo's zondaars zijn. Daarmee is Sylvia Ann Driskell uit Auburn in Nebraska eind vorige maand naar de lokale rechtbank getrokken om een klacht in te dienen tegen alle homo's van de hele wereld.

Zelf noemt ze zich de "ambassadeur" van de werkelijke aanklagers: God en Zijn zoon Jezus Christus. Met haar klacht wil ze dat de lokale rechter voor eens en voor altijd (juridisch) bepaalt of homoseksualiteit al dan niet een zonde is.

Concrete wetten of precedenten haalt de vrouw niet aan. Wel citeert ze overvloedig uit de Bijbel. Daarin staat volgens haar zwart op wit bewezen dat homo's zondaars zijn. "Homoseksuelen beseffen dat ook zelf", schrijft ze onder meer. "Waarom zouden ze zich anders in de kast verstoppen?"

"Ik ben 66 jaar oud", besluit ze haar aanklacht. "Nooit had ik gedacht dat ik de dag zou meemaken waarop onze machtige natie en onze machtige staat Nebraska zich zo inschikkelijk zouden opstellen tegenover het obscene gedrag van sommige mensen."

In de VS wordt de aanklacht van Driskell vooral op hoongelach en ironische reacties onthaald.

Meest gelezen