Zalando-broers pompen 16,5 miljoen in Travelbird

De oprichters van Zalando investeren 16,5 miljoen in Travelbird. Het is een tweede tranche van een investering van de Duitsers om Travelbird in alle landen waar het al actief is rendabel te maken. Travelbird is een Nederlands bedrijf dat online dagaanbiedingen op reizen aanbiedt.

De site is niet alleen in Nederland een succes, maar ook veel Belgen hebben de site ontdekt om reisjes te boeken. En ook de Duitse broers Samwer, de oprichters van Zalando, is het succes van Travelbird niet ontgaan. In oktober investeerden ze met hun investeringsfonds Rocket Internet al een eerste tranche in Travelbird en nu doen ze daar nog eens 16,5 miljoen bovenop. Daarmee vergroot Rocket Internet zijn belang naar 25 procent.

Door de kapitaalinjectie is Travelbird, in 2010 opgericht door de Nederlandse reclamemakers Symen Jansma en Dennis Klompalberts is nu 156 miljoen euro waard. Het bedrijf stelt 670 mensen te werk.

De oprichters zeggen dat ze zeker nog niet van plan zijn hun bedrijf te verkopen, elk hebben ze een derde van de aandelen. Ze steken ook niet onder stoelen of banken dat ze tegen 2016 naar de beurs willen trekken.

Meest gelezen