17-jarige jongen overleden na scoutsspel in Bornem

De 17-jarige scoutsjongen die gisterennamiddag in een vijver in Bornem werd aangetroffen, is afgelopen nacht overleden in het UZ in Edegem. Dat meldt de gemeente Bornem. De precieze omstandigheden van het ongeval worden de komende dagen onderzocht.

Meer informatie kon nog niet worden meegedeeld. "We geven de familie momenteel de kans om het nieuws aan naasten te melden", zegt woordvoerster Nele Moortgat.

De jongen verdween gisterennamiddag tijdens of kort na een spel dat de lokale scoutsafdeling aan het spelen was in het recreatiedomein Breeven. De scouts waren zich volgens Scouts en Gidsen Vlaanderen aan het afspoelen aan de rand van een vijver toen de verdwijning van de jongen werd opgemerkt. Ze alarmeerden meteen de hulpdiensten, die het slachtoffer in de vijver aantroffen. De jongen werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht.

De precieze omstandigheden zullen volgens het parket de komende dagen verder worden onderzocht. De gemeente Bornem zegt nu samen met de hulpdiensten, het Sociaal Huis Bornem en Scouts en Gidsen Vlaanderen de nodige steun te willen bieden aan de betrokkenen.

School van jongen opent rouwregister

De Tuinbouwschool van Merchtem heeft een rouwregister geopend voor de 17-jarige scoutsjongen die gisteren na een spel met de lokale scoutsafdeling werd aangetroffen in een vijver in Bornem en later in het ziekenhuis overleed. De jongen volgde les in de school. Het register zal later aan de familie worden overgemaakt.

De overleden jongen zou vandaag normaal gezien met zijn klas vertrekken voor een schoolreis in Engeland. Ondanks het overlijden besliste de schooldirectie om de trip toch te laten doorgaan. De leerkrachten zullen tijdens deze dagen wel groepsgesprekken organiseren ter begeleiding van het rouwproces.