468 camera's waken over filmfestival van Cannes

De Franse stad Cannes wordt dezer dagen in een versterkte vesting omgeturnd. Dat gebeurt in de aanloop naar het beroemde filmfestival dat overmorgen van start gaat. 468 camera's en bijna 700 agenten staan in voor de veiligheid.

Van 13 tot en met 24 mei vindt het jaarlijkse filmfestival van Cannes plaats. Vier maanden na de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo en een Joodse supermarkt in Parijs en één maand na een verijdelde aanslag op een kerk in de buurt van de hoofdstad wordt alles in het werk gesteld om deze hoogmis van de cinema in alle veiligheid te laten verlopen.

Alles samen worden 468 bewakingscamera's ingezet, waarvan 317 op de openbare weg. 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 zullen ze over de Zuid-Franse stad en in het bijzonder het Palais des Festivals en de Croisette waken. Daarnaast worden bijna 700 agenten ingezet. Daarbij gaat het zowel om lokale agenten, agenten van de nationale politie als agenten van speciale ordediensten. Op zee wordt een veiligheidszone ingesteld. Drones mogen in geen geval over het festivalterrein vliegen.

Afgelopen donderdag is een juwelenzaak van Cartier op de Croisette nog overvallen. Dieven slaagden er toen in een buit ter waarde van 17,5 miljoen euro mee te nemen.