"American idol" stopt na vijftien seizoenen

"American idol", het televisieprogramma dat zoekt naar zangtalenten, verdwijnt van het scherm. De talentenjacht, bij ons vier seizoenen lang gekend onder de naam "Idool", draaide in de VS vijftien seizoenen lang.
Invision2012

Het bekendste gezicht van de show was ongetwijfeld jurylid Simon Cowell; "American idol" kon jarenlang rekenen op mooie kijkcijfers. De laatste seizoenen haakten echter steeds meer kijkers af.

Cowell (foto) heeft vanaf het begin, 2002, tot en met 2011 in de jury gezeten, naast onder andere zangeres Paula Abdul. Daarna verschenen andere (in de VS) bekende gezichten, zoals Mariah Carey en Nicki Minaj aan de jurytafel.

De laatste reeks van "American idol", gepresenteerd door Ryan Seacrest en met juryleden Jennifer Lopez, Keith Urban (bekend als echtgenoot van Nicole Kidman) en Harry Connick Jr., zal vanaf januari volgend jaar te zien zijn op het scherm. De talentenjacht maakte sterren als zangeres Kelly Clarkson, countryzangeres Carrie Underwood en Jennifer Hudson groot.