"Loïc Nottet moet nog wat sleutelen aan zijn act in Wenen"

De Belgische Songfestivalkandidaat Loïc Nottet heeft een eerste repetitie afgewerkt voor zijn optreden in de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Oostenrijk. De act van de jonge zanger kon Luc Sermeus van eurosong.be en André Vermeulen van VRT Nieuws niet helemaal overtuigen. "Met zijn stem zat alles snor, maar aan de choreografie moet nog gewerkt worden. Gelukkig worden daar repetities voor gehouden", klinkt het vanuit Wenen.

Loïc Nottet heeft maandagmiddag zijn nummer "Rhythm inside" een paar keer gezongen op het podium in Wenen. Volgende week dinsdag dingt hij in de eerste halve finale mee naar een plaats in de grote finale van het Eurovisiesongfestival, die op zaterdag 23 mei plaatsvindt.

Zowel Luc Sermeus van eurosong.be als André Vermeulen van VRT Nieuws blikken met gemengde gevoelens terug op de eerste repetitie, maar ze hebben er vertrouwen in dat de act van de 17-jarige winnaar van "The voice Belgique" nog bijgesteld zal worden.

"De zang tijdens de eerste repetitie van "Rhythm inside" zat goed, maar de choreografie kwam wat raar over. De achtergrondzangers maken een soort robotachtige bewegingen en ik weet niet of dat goed overkomt. Het is ook een speciaal nummer dat minder toegankelijk is dan het doorsnee Songfestivallied", meldt Luc Sermeus van eurosong.be.

"België moet Songfestival winnen"

Dat Loïc Nottet zich met zijn eigentijds nummer onderscheidt van heel wat andere deelnemers, kan volgens André Vermeulen alleen maar in het voordeel van de Belgische inzending werken.

"Het Belgische lied verdient het om hoog te eindigen. Het is een eigentijds nummer dat het Songfestival benadert. Ik plaats het op dezelfde hoogte als de Nederlandse inzendingen van de voorbije twee jaren, met Anouk en Ilse DeLange van The Common Linnets. Mijn Nederlandse collega Cornald Maas vindt dat Loïc Nottet dit Songfestival moet winnen", aldus André Vermeulen.

Vermeulen vond Nottet vocaal bijzonder sterk op het podium. "De choreografie stond nog niet helemaal op punt, maar daar kan de komende dagen nog aan gesleuteld worden. De entourage van Nottet meldt ook dat er altijd een groot verschil is tussen Loïc Nottet die repeteert en Loïc Nottet die optreedt voor een publiek. Dan bloeit hij pas open", besluit Vermeulen.

De volgende repetitie van Loïc Nottet vindt komende vrijdag plaats in Wenen. Op dinsdag 19 mei weten we of "Rhythm inside" geselecteerd is voor de finale van het Eurovisiesongfestival.