Actrice uit "The birds", "The graduate" en "The Addams family" is dood

In New Haven in de Amerikaanse staat Connecticut is actrice Elizabeth Wilson overleden. Ze is vooral bekend van invloedrijke bijrollen in filmklassiekers als "The birds" en "The graduate". Wilson werd 94.
AP1980
Elizabeth Wilson samen met Dustin Hoffman in 1980.

Bijna zeventig jaar duurde de carrière van Wilson. Ze speelde zowel op tv als in films. Meestal ging het om bijrollen die evenwel vaak gewichtig waren. In 1963 was ze te zien in "The birds", de filmklassieker van Alfred Hitchcock. Vier jaar later vertolkte ze de rol van de moeder van Benjamin Braddock (Dustin Hoffman) in de al even iconische film "The graduate" van Mike Nichols.

Wilson speelde voorts mee in films als "Catch-22", "The day of the dolphin", "Nine to five", "Regarding Henry" en "The Addams family". Ze had ook verschillende rollen in tv-series. In 1987 stak ze een Emmy-nominatie op zak voor haar rol in de miniserie "Nutcracker: money, madness and murder".

Het is haar goeie vriendin Elizabeth Morton die haar overlijden aan The New York Times heeft bevestigd. Wilson overleed in New Haven in Connecticut. Ze werd 94.