Ben Geller uit "Friends" is jarig!

Vandaag wordt hij 20, de zoon van Ross en Caroll uit de tv-serie "Friends". Ben Geller werd geboren op 11 mei 1995 en hij wist onmiddellijk de harten te veroveren van de andere "vrienden", ook al waren die niet altijd de meest ideale babysitters. Ben was voor de laatste keer in de serie te zien op 10 januari 2002, met de oren door papa Ross bedekt, omdat Phoebe zich helemaal in een computerspel verloor. Ben werd toen gespeeld door Cole Sprouse, intussen 22.

Ben Geller was geen vaste rol in "Friends" en werd doorheen verschillende seizoenen door andere acteurs gespeeld. Maar in de laatste 3 seizoenen dat hij te zien was, was het Sprouse die rol op zich nam. "Ben lijkt wel veel op mij, omdat hij nogal eens grapjes durft uithalen. En ik doe dat eigenlijk de hele tijd", aldus Sprouse in een interview ten tijde van de opnames. Het was het begin van een opmerkelijke tv-carrière, samen met zijn tweelingbroer Dylan.

Vanaf 2005, 3 jaar na Coles laatste optreden in "Friends", werden beiden de hoofdrolspelers in de Disney-topper "The suite life of Zack & Cody", gevolgd door "The suite life on deck". Het verzekerde hen van een vast inkomen tot 2011, waardoor ze tot best betaalde tweeling in de wereld werden gebombardeerd.

Daarna besloten beiden te gaan studeren. Het was Cole die hierbij de opvallendste keuze maakte. Hij werd toegelaten tot de New York University en koos om daar menswetenschappen en archeologie te studeren. Zopas studeerde hij daar af. Intussen boert hij verder op zijn vroegere tv-succes door regelmatig als fotomodel te fungeren.

"Is het raar te denken dat Ben enigszins anders zou zijn dan Cole? Met Ross en Rachel die in een betere buurt leven, zou het dan niet kunnen dat Ben iets wetenschappelijks gestudeerd zou hebben, zoals zijn vader, aan de universiteit van New York”, besloot entertainmentwebsite Vulture eind vorig jaar, en liet zo fictie en werkelijkheid probleemloos in elkaar vloeien.

Mocht het zo zijn, dan zou Ben er nu zo uitzien: