Cannabiskwekers uit Asse naar de cel

De correctionele rechtbank van Brussel heeft drie mannen veroordeeld tot celstraffen met gedeeltelijk uitstel voor de kweek van cannabis. Het trio kweekte gedurende vijf jaar lang cannabis in een woning in Asse.
Copyright © 2014 - Ross Parry Agency - All rights reserved

Eind 2014 merkten verschillende bewoners van de Oude Dendermondsebaan in Asse veel beweging in en rond een huis dat officieel niet was bewoond.

De politie viel vervolgens de woning binnen en trof er een cannabisplantage met 650 planten aan. Daarnaast werd ook meteen duidelijk dat de kwekers elektriciteit aftapten van de hoofdleiding. De eigenaar werd vervolgens opgepakt, samen met zijn zoon en een Bulgaarse man.

De eigenaar krijgt 4 jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Zijn zoon werd veroordeeld tot 38 maanden cel, waarvan 12 maanden met uitstel. De Bulgaarse handlanger kreeg 34 maanden cel, waarvan 24 effectief. Hij hielp mee in de plantage en was de tussenpersoon voor de verkoop aan enkele Nederlanders.

De rechter verklaarde nog een geldsom van 142.000 euro verbeurd, alsook het voertuig van een van de beklaagden dat werd gebruikt voor de drugshandel.