Communicatiedirecteur van de SP.A stapt op

Miranda Maes, de communicatiedirecteur van de SP.A, neemt ontslag. Dat meldt de website van De Tijd en wordt bevestigd aan VRT Nieuws.

Maes werd door Bruno Tobback kort na diens aanstelling als voorzitter van de Vlaamse socialisten in 2011 binnengehaald als communicatiedirecteur voor de partij. Ze zette voor de SP.A de campagne "Sociale welvaart" in de markt voor de verkiezingen afgelopen jaar.

De Tijd haalt aan dat in socialistische kringen wordt opgemerkt dat "het ontslag wel heel snel komt".Partijwoordvoerder Johan Van Hoecke zegt aan deredactie.be alvast dat het einde van de samenwerking niets te maken heeft met de strijd voor het SP.A-voorzitterschap tussen Bruno Tobback en John Crombez.

Maes zelf zegt aan onze redactie dat ze haar opdracht bij de SP.A als volbracht beschouwt. "Bruno Tobback en John Crombez zijn geen vragende partij voor mijn vertrek, integendeel: het is mijn uitdrukkelijke vraag om weg te gaan. Ik ben vier jaar geleden gestart met een duidelijke motivatie voor de kiescampagnes, nu komt er een nieuwe periode aan. Ook voor mij als marketeer is het tijd om nieuwe oorden te verkennen."

Maes kwam uit het reclamebureau Think BBDO, de stal van Fons Van Dyck. Van Dyck werkte in het verleden ook al voor de socialisten. Daarvoor werkte Maes als marktonderzoeker, onder meer voor de Koning Boudewijnstichting. In 2006 stapte ze over naar Think BBDO.

De samenwerking tussen Maes en de SP.A eindigt na de voorzittersverkiezingen in juni. "De blauwdruk voor de vernieuwing en optimalisering in de communicatie van de partij ga ik doorgeven aan mijn opvolger of opvolgster", besluit Maes.

Meest gelezen