Drie doden bij zwaar noodweer in Texas en Arkansas

In de Amerikaanse staat Texas zijn nog tien mensen vermist nadat de regio gisteren werd getroffen door noodweer. In de aanpalende staat Arkansas vielen bij zware stormen minstens drie doden, zo meldt NBC News.

Zowat 50 miljoen Amerikanen, van Texas tot Michigan, zetten zich schrap voor zware stormen en regenval. De regio werd ook gisteren getroffen door noodweer. Er werden minstens 26 tornado's geteld.

In een woonwagenpark in Nashville, Arkansas, vielen twee doden. De zone kreeg af te rekenen met "heel wat overstromingen en sterke wind", aldus woordvoerder van het Arkansas Department of Emergency Management, Rick Fahr. Een derde persoon kwam om in de stad Corsicana in Texas, nadat er in vijf uur tijd zowat 25 centimeter regen was gevallen.

Vandaag zijn minstens 26 mensen opgenomen in een ziekenhuis nadat een tornado door de Texaanse stad Van had geraasd en er zware schade had aangericht. Dertig procent van de huizen in het stadje is er vernietigd.