Koning Filip en koningin Mathilde pikken concert in de AB mee

Hoog bezoek in de AB vanavond: niemand minder dan koning Filip en koningin Mathilde komen langs om een concert van Intergalactic Lovers en Girls in Hawaii mee te pikken. "De koning heeft de cd's van de beide bands op voorhand beluisterd", vertelt algemeen directeur Dirk De Clippeleir in "De ochtend".

De AB bestaat dit jaar 35 jaar. Als kers op de taart van dit jubileum vindt vanavond een dubbelconcert plaats in de Brusselse concertzaal. Zowel de Vlaamse band Intergalactic Lovers als de Waalse groep Girls in Hawaii geven een optreden.

"We hadden alle buitenlandse ambassadeurs in België een uitnodiging gestuurd om dit concert bij te wonen om hen zo kennis te laten maken met dit Belgische talent", zegt De Clippeleir in "De ochtend". "Toen dachten we: laten we voor het hoogste gaan en ook de koning en de koningin uitnodigen. Ze lieten weten dat ze graag wilden langskomen, met z'n tweetjes."

Koninklijke tribune

Wie had gedacht dat het koninklijke paar op de parterre de beentjes tussen de andere concertgangers zal strekken, is eraan voor de moeite. "Op de eerste etage van de AB bevindt zich een tribune met 250 vaste zitplaatsen. Die is helemaal voorbehouden voor het koninklijke paar en de ambassadeurs."

"Het Paleis heeft laten weten dat de koning na afloop graag enkele concertgangers wil ontmoeten. We zullen 15 mensen selecteren om in de coulissen een praatje met hem te slaan." De koning komt overigens niet onvoorbereid langs. "Hij heeft de cd's van de beide bands op voorhand beluisterd."