Nigel Farage blijft dan toch aan het hoofd van UKIP

In Groot-Brittannië blijft Nigel Farage aan het hoofd van de anti-Europese partij UKIP. Farage had zijn ontslag aangeboden nadat hij niet verkozen raakte bij de parlementsverkiezingen van vorige week, maar dat ontslag is door de partijleiding verworpen.
Niklas Halle'n

"De heer Farage heeft zijn ontslag ingetrokken en zal de leider van UKIP blijven", zei de voorzitter van het partijbureau Steve Crowther. Hij voegde eraan toe dat het bureau het ontslag van Farage unaniem had verworpen, omdat niemand wilde dat hij opstapte.

UKIP haalde bij de verkiezingen 13 procent van de stemmen, maar door het Britse meerderheidssysteem was dat maar goed voor 1 zetel in het parlement. Met die 13 procent is UKIP de derde partij van het Verenigd Koninkrijk.

Meest gelezen