Twee Fransen winkelen voor 8.000 euro met gestolen bankkaart in Brussel

De Brusselse politie heeft twee Fransen opgepakt die met de gestolen bankkaart van een bejaarde vrouw voor meer dan 8.000 euro aan aankopen hadden gedaan.
BELGA
Archieffoto

De mannen arriveerden zaterdagnamiddag in Brussel. Een van hen trok naar Antwerpen, maar onderweg merkte hij een oude vrouw op die een bankkantoor binnenstapte. Hij volgde haar en slaagde er in haar code en bankkaart te ontfutselen. Hij kocht onder meer sigaretten met de bankkaart en keerde nadien terug naar Brussel, waar hij samen met zijn kompaan voor 8.271 euro ging winkelen.

Intussen had ATOS, het bedrijf dat het elektronisch betaalverkeer
beheert, de ongewone verrichtingen met de bankkaart in de gaten gekregen en de politie verwittigd. Een politiepatrouille trok naar een van de winkels in Brussel waar de twee mannen iets hadden gekocht en kreeg een beschrijving.

De politie-inspecteurs doorzochten de Brusselse Nieuwstraat en merkte het duo op, dat met verschillende winkelzakken op
stap was. De twee Fransen, 26 en 28 jaar oud, werden opgepakt en meegenomen naar het commissariaat. De bankkaart hadden ze nog steeds in hun bezit.

De Brusselse politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en raadt
iedereen aan om in een bankkantoor telkens het paneel te bedekken wanneer je je code ingeeft en je nooit door iemand te laten afleiden wanneer het geld afhaalt.

Meest gelezen