Vastgoedimperium DTZ koopt Cushman & Wakefield

Het Amerikaanse vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield wordt overgenomen door de grotere concurrent DTZ. Dat betaalt 2,04 miljard dollar voor Cushman, maar neemt ook de naam over.

U hebt ongetwijfeld al borden met de naam Cushman & Wakefield en DTZ gezien in de buurt van industrieterreinen en kantorenparken. Die bedrijven zijn gespecialiseerd in advies en beheer van dat soort vastgoed.

DTZ uit Chicago gaat nu rivaal Cushman & Wakefield uit New York overnemen voor iets meer dan twee miljard dollar. Het heeft daarover een akkoord bereikt met een holding van de Italiaanse familie Agnelli -bekend van Fiat- dat het grootste deel van de aandelen van Cushman & Wakefield in handen heeft.

DTZ zal tegelijk ook de naam Cushman & Wakefield overnemen voor de hele groep. Het wordt één van de grootste vastgoedadviseurs met 43.000 personeelsleden en een omzet van 5,5 miljard dollar. DTZ werd vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse investeringsfonds TPG en dat heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het nog verder wou uitbreiden in de sector.

Meest gelezen