Volvo Cars gaat fabriek bouwen in South Carolina

De Zweedse autogroep Volvo Cars gaat een nieuwe fabriek bouwen in Charleston, in de Amerikaanse staat South Carolina. Dat wordt dan de derde fabriek van Volvo na die in Zweden en die in Gent.

De fabriek zou tegen 2018 klaar moeten zijn en er zou plaats zijn voor 4.000 werknemers. Volvo Cars zou in totaal 500 miljoen dollar investeren. De staat South Carolina legt nog eens 150 miljoen dollar bij, onder meer voor de bouw van enkele toegangswegen.

Het wordt de tweede fabriek van een Europese constructeur in South Carolina. In 1994 had de Duitse groep BMW al een fabriek geopend in die staat.

Charleston wordt de derde fabriek van Volvo Cars na die in Zweden en die in Gent. De auto's die er van de band zullen rollen, zijn bedoeld voor de Amerikaanse markt, maar ook voor de export. Dat kan de interne concurrentie tussen de drie fabrieken van Volvo Cars aanzwengelen.