5 bestelwagens beschadigd door brandstichting in Halle

Langs de Brusselsesteenweg in Halle heeft het kort voor middernacht hevig gebrand. In totaal liepen vijf bestelwagens schade op. De eerste elementen in het onderzoek naar de oorzaak van de brand wijzen naar kwaad opzet.

De brandweer werd kort voor middernacht opgeroepen voor een hevige brand op een bedrijfsterrein langs de Brusselsesteenweg in Halle. Bij aankomst stond een bestelwagen in lichterlaaie. Het vuur was uiteindelijk snel onder controle maar de brandweer kon niet verhinderen dat de bestelwagen helemaal uitbrandde en een tweede die er vlak naast stond ook zware schade op liep. Nog eens drie andere voertuigen die in de buurt stonden raakten door de brand ook beschadigd.

Volgens de brandweer is een technisch defect zo goed als zeker uitgesloten en gaat het dus heel waarschijnlijk om brandstichting. Het is niet de eerst brandstichting op korte tijd in Halle. In april werd nog een tweetal keer brand gesticht in Lembeek.