"Father Damien Way" ingehuldigd in New York

In New York is gisteravond "Father Damien Way" ingehuldigd, een naar de Vlaamse Pater Damiaan genoemde straat. De straat is het stukje van de 33e straat tussen 1st en 2nd Avenue, waarin de kapel van de Heilige Harten is gelegen, waar Pater Damiaan actief was.

De straatnaam is volgens Bart Massart, voorzitter van het Damiaanmuseum in Tremelo, een mooi eerbetoon voor het werk van Damiaan. "In een bepaalde periode is Damiaan naar de Amerikaanse staat Hawaï gegaan en daar heeft hij nogal naam gemaakt als iemand met een groot engagement voor mensen die in de marge van de samenleving leven", aldus Massart.

"In tweede instantie denk ik dat Damiaan ook belangrijk is voor de manier waarop hij met andere mensen, met andere religies heeft samengewerkt. Blijkbaar heeft dat ook op de Amerikanen grote indruk gemaakt."
 

Meest gelezen