"Stak steeds mijn tong uit om hem nog langer te maken"

Ruim 10 centimeter. Dat is de lengte die Adrianne Lewis uit Michigan, VS, zelf gemeten heeft van haar tong. Met deze lengte hoopt ze het huidige record op naam van Nick Stoeberl en officieel opgemeten door het Guinness Book of World Records met enkele millimeters te verbeteren. De foto’s ogen alvast indrukwekkend.

De 18-jarige Lewis aan nieuwswebsite Daily Mail: "Ik heb het gevoel dat er erfelijke factoren meespelen, maar met het ouder worden heb ik mijn tong zo vaak uitgestoken dat ik hem nog langer gemaakt heb. Maar mijn moeder, grootmoeder en overgrootvader hadden ook erg lange exemplaren."

"Als kind heb ik vaak andere kinderen die mij plaagden de stuipen op het lijf gejaagd door mijn tong heen en weer te bewegen in de richting van hun gezicht."

Haar vriend Tim heeft het niet altijd even makkelijk met de commentaren op de tong van zijn vriendin: "Er loopt heel wat raar volk rond op het internet, met commentaren die me een wrang gevoel geven. Ik wil daar dan tegen ingaan, maar veel kan ik niet doen. Wees gewoon blij voor de persoon die aan die tong hangt, niet?"