"Zelfs mijn moeder was in de war"

"En dan liep ik Vincent van Gogh tegen het lijf." Vorige week ging een foto op fotonetwerk Imgur binnen de kortste keren viraal, waarop te zien was hoe een van Gogh lookalike rustig zat te keuvelen op de New Yorkse metro. Vergeleken met een schilderij met de Nederlandse kunstschilder leek de 19e eeuwse schilder als herboren. De foto werd genomen op 26 april en de dubbelganger bleek uiteindelijk Robert Reynolds te zijn.

De 36-jarige Reynolds mocht zijn verhaal kwijt op onder meer nieuwswebsites ABC News en Pix 11: "Plots liet een vriend me via sms weten: "Je bent beroemd!" Al die aandacht die daarna volgde. Op straat werd ik aangeklampt. Op de metro werd ik aangestaard. Toen ik in een café iets aan het drinken was, merkte ik zelfs dat ik door iemand gefotografeerd werd."

"Momenteel loop ik met het idee om er iets meer mee te doen, op YouTube bijvoorbeeld. Al die ideeën die momenteel in mijn hoofd rondspoken. Want wat willen kinderen liever op hun verjaardag bijvoorbeeld dan een dode schilder, niet? We zullen wel zien wat er van komt."

"Zelfs mijn ouders waren verrast door het schilderij. Volgens mijn moeder was ik het wel degelijk, want ze kende me toch het best omdat ze me op de wereld gezet had. Maar mijn vader wist wel beter."

"Zelf zag ik het aanvankelijk ook niet zo. Maar met het schilderij naast mijn gezicht, ja, dan moet ik wel toegeven dat er een gelijkenis is."

Meest gelezen