Adjunct-commissaris doet kritiek op Belgisch paviljoen af als "leugens"

De kritiek op het Belgische paviljoen op de Wereldexpo in Milaan die in sommige media is geuit, is door de adjunct-commissaris Marie-Noëlle Higny tegenover Belga afgedaan als "leugens".

La Dernière Heure had het met name gehad over de financiële problemen van de cateringbedienden. Die zouden slechts 900 euro per maand verdienen, zonder een tussenkomst voor transport of voeding.

"Dat is volkomen fout. We betalen de logies, de voeding en het transport van al onze werknemers sinds hun aankomst op 15 april. De lonen variëren van 1.250 tot 2.000 euro bruto, naargelang de functie", aldus Higny.

Er is maar één probleem: het personeel is aangeworven door de heer Benoît Gersdorff, catering-manager, vanaf 15 april, terwijl de Wereldexpo begon op 1 mei. "Maar er wordt naar een oplossing gezocht voor die resterende twee weken."

Volgens de krant was het vertrek van Benoît Gersdorff te wijten aan een "burn-out". "De man was al uitgeput, toen hij in Milaan aankwam. Hij zal normaal over een week terugkeren", zegt Marie-Noëlle Higny.