Audi grootste producent luxewagens in april

De Duitse autobouwer Audi was in april de grootste producent van luxewagens wereldwijd. Ingolstadt verkocht 152.850 auto's en gaat nipt concurrent BMW vooraf. De Beiers blijven wel voorop liggen als je de vier eerste maanden van het jaar bekijkt. Mercedes strand op plaats drie in het luxesegment.
Invision2012

BMW kwam dinsdag als laatste van de drie grootste producenten van luxewagens met maandcijfers. Het Duitse merk zag de verkoop in april met 5,6 procent op jaarbasis toenemen tot 148.896 auto's.

Audi doet het net iets beter. Al was de groei bij de constructeur uit Ingolstadt iets kleiner (+2,5 procent). Mercedes (onderdeel van het concern Daimler) bleef het merk met de sterkste verkoopstijging: +11 procent tot 148.072 voertuigen.

Over de eerste vier maanden van jaar ziet de top drie er wel nog uit zoals gewoonlijk, met BMW op het hoogste trapje (+5,5 procent tot 600.473 verkochte wagens). Dan volgen Audi (+5,2 procent tot 591.050) en Mercedes (+14 procent tot 577.674).

Meest gelezen