Bestuur Technopolis neemt aanbevelingen kritische audit op in "actieplan"

De raad van bestuur van Technopolis zal een actieplan waar het bestuur naar eigen zeggen al langer aan werkte, aanvullen met aanbevelingen uit de kritische audit. Dat meldt de directie van Technopolis in een persbericht. De raad van bestuur van het Mechelse doecentrum vergaderde gisteren over de kwestie.
(C)Attribition-Non commercial-No Derivatives.

Minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) maakte vorige week bekend dat Technopolis zijn werkingssubsidie voor 2015 niet zal ontvangen voor er een plan is dat de in de audit vermelde problemen aanpakt. De kritische audit legde een aantal pijnpunten bloot, gaande van problemen met de bedrijfs- en managementcultuur tot problemen rond financiële transparantie.

Het rapport bevat volgens het bestuur geen aanduidingen van financiële wanpraktijken, maar wel "enkele waardevolle aanbevelingen op het vlak van financieel beheer en interne organisatie". Er zal nu onder meer een huishoudelijk reglement en ethisch charter worden opgesteld voor management en medewerkers, de interne organisatie van Europese projecten en andere projecten zoals het STEM-academie netwerk zal worden "geoptimaliseerd" en ook de procedure rond overheidsopdrachten en boekhouding zal aangepast worden volgens aanbevelingen van de audit.

De gedelegeerd bestuurder, die vorig jaar al onder vuur kwam te liggen in een open brief van een aantal medewerkers en ex-medewerkers, zal specifiek werken aan "een aangepaste bedrijfscultuur en aan de personeelstevredenheid".

Vandaag krijgt de minister het volledige actieplan te zien. "Het inhoudelijke succesvolle Technopolis-project dat de voorbije 15 jaar werd gerealiseerd, moet in de toekomst worden verdergezet", vindt de directie alvast.