Brand in horecazaak op Grote Markt in Geel

De brandweer van Geel is vanavond moeten uitrukken voor een brand in een horecazaak op de Grote Markt in Geel. Op het moment van de brand was niemand in de zaak aanwezig. De oorzaak is wellicht een kortsluiting.

Rond 19.20 uur zagen voorbijgangers rook uit café De Post komen. Het café was echter niet open, want dat is alleen het geval bij speciale gelegenheden.

De brandweer van Geel was snel ter plaatse en kon verhinderen dat het vuur zich verder verspreidde. Toch is er aanzienlijke rook- en waterschade in het gebouw. Activiteiten die voor de komende dagen waren gepland, zullen moeten worden geschrapt of elders worden georganiseerd.

Er was op geen enkel ogenblik gevaar voor andere gebouwen in de buurt en er moesten ook geen andere cafés of terrassen in de omgeving worden ontruimd.

De politie sloot wel een deel van het marktplein een tijdlang af om de bluswerkzaamheden vlot te laten verlopen.