Delhaize bevestigt gesprekken over fusie met moederbedrijf Albert Heijn

Delhaize bevestigt dat er gesprekken aan de gang zijn met Ahold -het Nederlandse moederbedrijf van Albert Heijn- over een eventuele fusie. De warenhuisketen benadrukt wel dat de gesprekken nog maar in een beginstadium zitten.

Afgelopen weekend doken er geruchten op dat de Belgische warenhuisketen Delhaize en de Nederlandse supermarktketen Ahold praten over een eventuele fusie. Een fusie die volgens meerdere marktanalisten beide bedrijven goed zouden doen.

Zo zouden ze elkaar kunnen versterken in de Verenigde staten. Zowel Delhaize als Ahold zijn er actief aan de oostkust van het land, maar er is slechts in een paar staten een overlap. Bovendien zou Ahold Delhaize kunnen helpen marktleider te worden in België. Vooral op het gebied van onlineverkopen zouden de Belgen kunnen leren van de Nederlanders, zo valt in de rapporten te lezen.

Beurs

En ook op de beurs waren er gisterenavond al veranderingen op te merken. De geruchten veroorzaakten namelijk dat de koers van de retailer bijna 15 procent hoger lag dan normaal. En ook in Amsterdam kwam Ahold 5,48 procent hoger uit.

De twee bedrijven wouden niets kwijt over eventuele gesprekken. Tot vanochtend, toen zowel Delhaize als Ahold een kort persbericht de wereld instuurde.

"Delhaize Groep heeft bevestigd dat zij preliminaire gesprekken is begonnen met Royal Ahold N.V. met het oog op de mogelijkheid om de twee bedrijven samen te voegen. Deze gesprekken zouden al dan niet kunnen leiden tot een toekomstige transactie. Het bedrijf zal eventuele, belangrijke informatie communiceren volgens de geldende regulering."