Eerste kwartaal stemt Zalando positief

Het Duitse webwinkelbedrijf Zalando is dankzij een sterke financiële prestatie in het eerste kwartaal positief gestemd over heel 2015. Dat maakte het bedrijf, dat in oktober naar de beurs in Frankfurt werd gebracht, bekend.
AP2012

Zalando profiteerde de afgelopen maanden van een toegenomen aantal klanten, een hoger aantal orders en een stijging van het gemiddelde bedrag dat in zijn winkels werd gespendeerd. In totaal verwelkomde het bedrijf bijna 393 miljoen klanten op zijn website, ruim 18 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 28,5 procent tot 643,6 miljoen euro.

De onderneming verwacht nu dat de omzetgroei dit jaar uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 20 tot 25 procent. Zalando was voor het eerst winstgevend in een eerste kwartaal, met een bedrijfsresultaat van 29 miljoen euro.