Energiewaakhond gaat "verwarrende" prijszetting energieleveranciers aanpakken

Energiewaakhond CREG is van plan op te treden tegen bepaalde energieleveranciers die prijsvergelijkingen moeilijk maken door hun tariefformules voortdurend te veranderen. Dat zegt een woordvoerster van CREG, zonder namen te noemen. "Bij sommige leveranciers zit het echt in hun DNA."

"Een aantal leveranciers komt elke maand met een nieuwe prijsformule", zegt CREG-woordvoerster Annemarie De Vreese. Een product krijgt dan plots andere kenmerken of een andere prijs. "Dat is heel verwarrend."

Een andere praktijk die de CREG wil aanpakken, is die van de slapende producten. "Daarbij zet een leverancier een heel interessant product op de markt, waarop een aantal klanten intekenen. Vervolgens gaat men het dan niet meer aanbieden, waardoor de klant zijn of haar product ook niet meer terugvindt in de prijsvergelijking van de VREG (de regionale energieregulator)."