GAIA hekelt gebruik van wurgslang op een fuif

Dierenrechtenorganisatie GAIA hekelt het gebruik van een grote wurgslang op een fuif in Brussel afgelopen weekend. De organisatie vindt zo'n slang ongepast in een discotheek. "Dit is gesol met dieren."
Een tijgerpython. (Archieffoto)

Vibkes, een vereniging van Vlamingen in Brussel, organiseert één keer per maand een exclusieve dansavond in Brussel. Afgelopen weekend liepen daar enkele schaars geklede dames rond met een grote wurgslang.

De organisatie benadrukt dat het niet om een giftige slang ging, maar toch vindt GAIA het gebruik ervan ongepast. "Het gaat om een tijgerpython, die weliswaar niet giftig maar wel gevaarlijk is. Dat type slangen kan namelijk ook bijten", zegt Michel Vandenbosch aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Wij vinden dat dit niet kan. Dit is gesol met dieren."