Geen aanwijzing dat rechter uit Veurne zich liet omkopen

Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat een ex-onderzoeksrechter uit Veurne zich zou hebben laten omkopen. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd aan onze redactie. Een cannabiskweker uit West-Vlaanderen zei dat hij zijn advocate geld had gegeven om de onderzoeksrechter te beïnvloeden. De cannabisboer had dat gesprek ook opgenomen. Maar het onderzoek heeft niets opgeleverd.
Foto Kurt bvba

"Dat is onderzocht geweest en er zijn niet voldoende aanwijzingen, laat staan bewijzen gevonden, dat magistraten zouden zijn omgekocht", zegt Dominique Debrauwere van het parket-generaal.

De onderzoeksrechter is al sinds augustus 2013 met pensioen. Eind vorig jaar werd hij al door het hof van beroep vrijgesproken voor het aftroggelen van een kunstenaar. Vorige week sloot het parket-generaal ook het andere onderzoek tegen hem af. Hij zal niet voor de rechter moeten verschijnen.

De advocate die aan de cannabiskweker suggereerde dat de onderzoeksrechter omkoopbaar was, riskeert nu wel streng gestraft te worden.