Kampioenen vinden Oscar terug als monnik in Thailand

In de nieuwe film rond F.C. De Kampioenen trekken Marcske en Xavier naar Thailand op zoek naar Oscar, de voormalige trainer van de ploeg. Oscar verdween 21 jaar geleden uit de populaire tv-serie, maar maakt in de tweede Kampioenenfilm opnieuw zijn opwachting.
© VRT

Marcske en Xavier willen Oscar terug naar Vlaanderen halen voor het grote tournée générale-feest van ploeg. Ze treffen hem uiteindelijk aan als boeddhistische monnik in een klooster in Thailand.

"Het is de perfecte comeback", zegt Carry Goossens in Het Laatste Nieuws. "Ik ben altijd teleurgesteld geweest met de manier waarop ze mij letterlijk uit de reeks hebben getoverd. Ook al hebben de makers nadien een ander einde aan de bewuste aflevering geplakt. Ik heb heel lang gedacht dat ik nooit nog wat met De Kampioenen zou te maken krijgen. En dan nu dit. Heerlijk."

Momenteel draait de ploeg in Thailand. "Laat ik geen foute verwachtingen wekken. "Jubilee general" wordt geen F.C. De Kampioenen in Thailand", zegt regisseur Jan Verheyen in Het Nieuwsblad. "Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in Vlaanderen en deze Thaise opnameweek zal in de film slechts zeven tot acht minuten opleveren." De nieuwe film gaat half oktober in première.