Kinepolis ziet aantal bezoekers in Belgische zalen tien procent dalen

Kinepolis kreeg in de eerste drie maanden van het jaar 2,2 miljoen bezoekers over de vloer in de Belgische zalen. Dat is een daling met 10,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit kwartaalcijfers van de bioscoopgroep.

De daling is een gevolg van het gebrek aan goede lokale films in vergelijking met vorig jaar en het groot succes van "The wolf of Wall Street" in het eerste kwartaal 2014, aldus de groep. "Fifty shades of Grey" scheerde in het eerste kwartaal 2015 in alle landen dan weer hoge toppen.

Het totale bezoekersaantal van de groep steeg in het eerste kwartaal 10,1 procent tot 5,3 miljoen bezoekers, dankzij de vorig jaar overgenomen bioscopen in Nederland, succesvolle lokale films in Frankrijk en gestegen bezoekersaantallen in Spanje.

Meest gelezen