Lisa Smolders brengt wereldmuziekprogramma op Radio 1

Vanaf vrijdag is Lisa Smolders weer te horen op de radio. Ze zal op Radio 1 het nieuwe wereldmuziekprogramma "Alderweireld" presenteren. "Een dansbare avonturentocht met muziek uit alle windstreken", zo omschrijft Smolders het programma.

Smolders presenteerde eerder al voor Studio Brussel. Daar was ze onder meer te horen in "De middag draait door" en "Super Sunday". In 2013 verliet ze de VRT om mee te werken aan het programma "De beste singer-songwriter van Vlaanderen" op Vier. Vorig jaar kwam ze terug naar de VRT en werkte er achter de schermen aan een nieuwsproject voor jongeren.

Haar nieuwe programma, "Alderweireld", zal vanaf vrijdag te horen zijn, tussen 20 en 23 uur op Radio 1. En daarna elke vrijdagavond tot eind juli.

Op 14 mei, aan de vooravond van de eerste aflevering van Alderweireld, duiken Annelies Moons en Luc Janssens ook al in de wereldmuziekplatenkast van Radio 1 voor het gelegenheidsprogramma "Reis rond de wereld". Dat zal die dag te horen zijn van 9 tot 20 uur.