Manteau-WPG geeft "De zaak Alzheimer" opnieuw uit

Als eerbetoon aan Jef Geeraerts, geeft Manteau-WPG Uitgevers België volgende week het succesverhaal "De zaak Alzheimer" (1985) opnieuw uit. Dat meldt de uitgeverij.
BELGA/VERGULT

"Als eerbetoon aan Jef Geeraerts kiezen we voor een speciale uitgave, met een bijzondere foto en nieuwe vormgeving", zegt uitgever Karel Dierickx (Manteau-WPG Uitgevers België). Het gaat niet om de heruitgave van de filmeditie (2009), maar om het originele werk van dertig jaar geleden (1985).

Er werd gekozen voor "De zaak Alzheimer" omdat WPG vooral het misdaadfonds beheert van Geeraerts en omdat hij als misdaadschrijver bekendheid genoot. ""De zaak Alzheimer" is zijn bekendste boek waarmee hij in 1986 zelfs de allereerste Gouden Strop (voor de beste Nederlandstalige misdaadroman) gewonnen heeft. Voor veel mensen zijn boeken van Geeraerts synoniem aan de personages Vincke en Verstuyft."

WPG Uitgevers zegt dat de vraag toeneemt naar werk van Geeraerts. De uitgeverij heeft zelf een tiental titels op voorraad. Onder meer "Diamant" (1982), "Sanpaku" (1989) en "De coltmoorden" (2005) worden besteld. "Je merkt dat boekhandels inspelen op het overlijden en hun voorraad aanvullen of opnieuw inslaan", klinkt het.

Onder meer Standaard Boekhandel heeft op zijn website een aparte rubriek waarop tien gedrukte werken, onder meer "Gangreen", en negentien e-books, onder meer "De zaak Alzheimer", "De PG" en "Gangreen" te verkrijgen zijn. Verder maakt Fnac werk van extra aandacht voor Geeraerts en kreeg de uitgeverij ook vragen van supermarkten.

Prometheus beheert nog meer werk van Geeraerts, onder meer de bestsellers "Dossier K" en "De PG", maar daar kon voorlopig niemand bereikt worden.