Michel en Peeters steken frietje op Japans dakterras

Wie naar Tokio reist en geen zin heeft in sushi of sashimi, kan sinds kort terecht bij één van de twee vestigingen van Pommeke. Dat zijn frituren die opgericht zijn nadat Belgen en Japanners de handen in elkaar hadden geslagen om "echte Belgische frieten" aan te bieden. Premier Charles Michel (MR) en vicepremier Kris Peeters (CD&V) namen even de tijd om er te gaan proeven.

De nieuwste vestiging van Pommeke opende op 29 april de deuren en is gevestigd op een toplocatie: op een dakterras bovenop het grote winkelcentrum Seibu, dat werd gebouwd op het drukke metrostation Ikebukuro. In dat station passeren dagelijks 2,5 miljoen reizigers, van wie zowat tien procent een bezoek brengt aan de winkels.

Het is de bedoeling om zo'n 10.000 bezoekers per dag naar het dakterras te lokken, waar bijvoorbeeld ook een oesterbar en een pizzatent gevestigd zijn, legt directeur Rob Van Nylen van Pommeke uit. De vestiging verkoopt gemiddeld tussen de 350 en 450 pakjes friet per dag. Op een topdag zijn dat er 500.

Het plan is om nog dit jaar twee of drie extra vestigingen uit de grond te stampen, al is dat financieel geen sinecure. Als startgeld moet je al gauw rekenen op 100.000 tot 150.000 euro, luidt het.

Meest gelezen