Voor de derde keer wordt een blogger in Bangladesh vermoord

Voor de derde keer is een blogger in Bangladesh vermoord. Het gaat om de 33-jarige Ananta Bijoy Das. Hij schreef kritisch over religieuze fundamentalisten in het overwegend islamitische land. Das werd door een gemaskerde bende aangevallen in Sylhet. Eerder werden bloggers Avijit Roy en Washiqur Rahman op een gelijkaardige manier gedood.

De drie bloggers werd telkens met scherpe voorwerpen, zoals machetes, omgebracht. Voorlopig zijn daders niet berecht. Er werd wel al drie personen gearresteerd. De regering zou onverschillig staan tegenover de moorden.

Volgens Sara Hossein, een advocate en mensenrechtenactiviste in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, stonden Das en Roy op een dodenlijst. "Ze geloofden en schreven altijd over vrije meningsuiting. Ze lieten ook duidelijk verstaan dat ze geen aanhangers waren van gelijk welke religie."

Na de aanval op Roy braken ook protesten uit onder studenten en mensenrechtenactivisten. Zij beschuldigen de overheid ervan kritische mensen niet te beschermen.