Wie maakt de brug met Hemelvaart?

De banken en federale overheidsdiensten maken de brug naar het weekend en blijven vrijdag, de dag na Hemelvaart, gesloten. Dat blijkt uit het overzicht van de sluitingsdagen van banksectororganisatie Febelfin en de lijst van officiële feestdagen voor de Belgische federale overheidsdiensten. Bij Bpost wordt de brug niet gemaakt. De postkantoren zijn vrijdag geopend en de post wordt bedeeld, zo is vernomen bij de woordvoerder van Bpost.

Bij de Vlaamse overheidsdiensten zijn er geen brugdagen. De sluitingsdagen bij de gemeenten en steden zijn dan weer niet centraal geregeld. Inwoners die op zoek zijn naar de openingsuren van de stadsdiensten, checken daarom best de website van hun stad of gemeente.

Uit een aantal websites van steden valt alvast af te leiden dat ook veel stadsdiensten vrijdag gesloten zullen blijven.

Bij de banken zullen de kantoren vrijdag gesloten zijn, maar elektronisch bankieren blijft uiteraard mogelijk en klanten kunnen ook nog steeds terecht in de self banks, aan de betaalterminals en de biljettenverdelers.

Meest gelezen