Zweegers: "Ik ben opengebloeid in het creatieve proces"

Het lijkt erop dat een nieuw album van Novastar minder lang op zich zal laten wachten dan in het verleden het geval is geweest. Dat heeft Joost Zweegers in "Café Corsari" laten verstaan.

Tot nu toe heeft Zweegers de albums van Novastar telkens met lange tussenpozen op het publiek losgelaten. In 2000 verscheen "Novastar". Daarna was het wachten tot 2004 vooraleer "Another lonely soul" uitkwam. Nog eens vier jaar later volgde "Almost Bangor". Vorig jaar pakte hij tenslotte uit met "Inside outside".

Op een vijfde album is het waarschijnlijk niet opnieuw jaren wachten. Dat is toch wat Zweegers vanavond in "Café Corsari" op Eén vertelde. "Ik ben net terug uit Londen waar ik voorbereidingen heb getroffen voor mijn volgende opnames", zei hij. "Ik zit op een soort energiegolf. Zolang ik erop blijf surfen, lijkt het net iets makkelijker te gaan."

"Een dip is altijd mogelijk", hield hij een slag om de arm. "Maar het proces gaat sneller en ik ben wat opengebloeid in het creatieve proces."

Zweegers gaf tot slot nog mee dat zijn nieuwe album meer "edgy" en "uptempo" dan zijn vorige wordt.

Meest gelezen