150.000 euro Vlaamse noodhulp voor Jemen

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), ook bevoegd voor buitenlands beleid, maakt 150.000 euro noodhulp vrij voor Jemen. Het bedrag zal worden overgemaakt aan het Rode Kruis Vlaanderen, dat op het terrein kan samenwerken met de Jemenitische Rode Halve Maan.

Volgens een rapport van de VN-organisatie OCHA van eind december 2014 hebben in Jemen 15,9 miljoen mensen een vorm van humanitaire bijstand nodig, een stijging met 8 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Sinds de escalatie van het geweld in maart is de situatie nog schrijnender geworden. Burgers zijn afgesneden van alle levensnoodzakelijke voorzieningen en medische bijstand door het conflict, stelt de Vlaamse regering.

De Vlaamse noodhulp zal in eerste instantie worden aangewend om ontheemde families materieel bij te staan met medische voorzieningen, hygiënekits en dekens. Zo'n driehonderd families worden hiermee geholpen.