43 doden bij aanslag op bus in Pakistan

In Pakistan zijn bij een aanslag op een bus in de stad Karachi zeker 43 doden gevallen. Alle inzittenden behoorden tot een sjiitische minderheidsgroep. Er vielen ook zeker 13 gewonden. Er wordt gevreesd dat het dodental nog kan oplopen.

Minstens zes gewapende mannen zouden de bus doen stoppen hebben. Daarna zouden ze in de bus het vuur geopend hebben. Toen ze zagen dat alle inzittenden geraakt waren, zijn de daders gevlucht op drie motorfietsen.

Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich volgens de autoriteiten 27 mannen en 16 vrouwen. De 13 overlevenden werden naar het ziekenhuis gebracht.

De bus was onderweg naar een sjiitisch gemeenschapscentrum. De sjiitische minderheden in Pakistan zijn regelmatig het doelwit van aanslagen van soennitische extremisten. De aanslag is nog niet opgeëist.

De president en de premier van Pakistan hebben de aanslag scherp veroordeeld en kondigden meteen een onderzoek aan. Er werd ook aangekondigd dat er donderdag een dag van nationale rouw komt.