"La tête haute" trapt filmfestival van Cannes op gang

Het filmfestival van Cannes is vanavond van start gegaan met "La tête haute" van regisseur Emmanuelle Bercot. Catherine Deneuve speelt een prominente rol in de Franse film als geduldige en humane jeugdrechter.

"La tête haute" vertelt het verhaal van Malony, een jongen van 16 jaar zonder veel normbesef, die voortdurend van jeugdrechter naar gesloten instelling wordt gestuurd.

Op de persconferentie zei Catherine Deneuve dat de keuze voor "La tête haute" als openingsfilm het antwoord van het festival was op de gebeurtenissen van het begin van het jaar in Frankrijk. Ze maakte daarmee allusie op de aanslagen in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo.

"De daders van deze aanslag hebben eenzelfde moeilijke jeugd gehad als Malony, het hoofdpersonage van "La tête haute"", aldus Emmanuelle Bercot, de regisseur. Zij vertelde voorts dat de film al vóór de aanslagen was opgenomen en dat ze op het ogenblik van de feiten aan de montagetafel zat. Ze voegde eraan toe dat de film een hommage was aan het hele systeem in Frankrijk van jeugdrechter, advocaat en opvoeders.

Meest gelezen