Aanval op hotel in Kaboel - 54 gasten bevrijd, vijf gedood

Een groep gewapende mannen heeft een hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel waar veel buitenlanders verblijven, aangevallen. De Afghaanse ordediensten slaagden er na vijf uur in de situatie onder controle te krijgen, bericht ABC News. Vijf mensen kwamen om bij de aanslag waaronder één Amerikaan, zo maakte de Amerikaanse ambassade bekend.

De aanval op het Park Palace Guesthouse in de wijk Kolola Poshta begon omstreeks 20.30 uur plaatselijke tijd. Kort nadien arriveerden de ordediensten en kwam het tot een vuurgevecht. Het leger, de politie en special forces kwamen ter plaatse, net als verschillende ambulances.


De ordediensten slaagden er vrij snel in 25 hotelgasten te bevrijden. Daarbij waren ook buitenlanders. Volgens een getuige was in het hotel een concert gepland toen de aanval plaatsvond. Er zouden heel wat Turken en Indiërs uitgenodigd zijn.
Het gebied rond het hotel werd volledig afgesloten. In de buurt liggen ook de VN-residentie, verschillende buitenlandse agentschappen en een ziekenhuis.


De aanval is nog niet opgeëist, maar in het verleden vielen de taliban al meerdere malen hotels en restaurants aan waar buitenlanders komen.
Volgens de politie werden zeker twee aanvallers gedood, van wie één een bommengordel droeg. Gegevens over nog meer slachtoffers ontbreken nog.