Brandweer De Panne rukt uit... voor rokende barbecue

De brandweer van De Panne snelde deze middag in allerijl naar de smalle Kasteelwijk in Adinkerke. De rook die voorbijgangers hadden opgemerkt, bleek echter afkomstig van een barbecue.

Voorbijgangers hadden rook zien opstijgen achter enkele huizen en waarschuwden de hulpdiensten. De brandweer rukte onmiddellijk uit met de ladderwagen en een interventie-tankwagen. Vuur was er niet te zien, maar er hing wel rook tussen de huizen en rond de daken.

Na enkele minuten werd de oorzaak van de rookontwikkeling ontdekt in een tuin van een bewoner. Hij had net met wat droog hout zijn barbecue aan de praat gekregen, maar omdat er weinig wind stond bleef de rook tussen de woningen in het straatje hangen. De interventie was daardoor van korte duur en de barbecue kon ongehinderd doorgaan.

Meest gelezen