Buitenlanders gegijzeld in guesthouse in Afghanistan

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel hebben gewapende mannen een guesthouse bestormd. Ze zouden er een aantal buitenlanders, onder hen Amerikanen, gegijzeld houden.

De aanval vond vanavond plaats in het Park Palace Hotel in het centrum van Kaboel. Dat wordt veel bezocht door buitenlanders en dan vooral mensen van hulporganisaties. Op het ogenblik van de inval was er een feestje aan de gang.

Er zou geschoten zijn en volgens getuigen hebben de aanvallers enkele buitenlanders gegijzeld. Onder hen zouden Amerikanen zijn. De politie zou wel een twintigtal andere mensen bevrijd hebben.

De aanval is nog niet opgeëist, maar de islamistische rebellengroep taliban heeft in het verleden al eerder dergelijke guesthouses aangevallen. Eerder op de dag zijn 12 doden gevallen bij een aanval van de taliban op een regeringsgebouw in de provincie Helmand. 

De taliban en andere gewapende rebellengroepen proberen van het vertrek van de buitenlandse troepen vorig jaar gebruik te maken om gebied te veroveren op de Afghaanse regering.

Meest gelezen