Burgemeester Heusden-Zolder dient klacht in tegen N-VA-raadslid

In Heusden-Zolder blijft de politieke situatie gespannen. Burgemeester Mario Borremans (onafhankelijk) heeft bij het parket een klacht ingediend tegen gemeenteraadslid Bruno Buyse (N-VA).

NVA-er Buyse is een ex-schepen en ex-partijgenoot van burgemeester Borremans. Hij zou met zijn badge van gemeenteraadslid geprobeerd hebben om in verschillende kantoren en andere lokalen in het gemeentehuis binnen te raken. Dat zou blijken uit het registratiesysteem.

Buyse ontkent de aantijgingen. Hij zegt dat het een tegenzet is van de burgemeester na een klacht van de N-VA over laster en eerroof. Want op een website die aanleunt bij de burgemeester en zijn nieuwe partij, zou laster verspreid zijn over Buyse en de vorige voorzitter van de partij. Het is nog niet duidelijk wat het gerecht met beide klachten zal doen.

Begin dit jaar stapten Borremans en eerste schepen Lode Schops uit de N-VA vanwege interne strubbelingen. Zij gingen samen met nog enkele andere partijgenoten als onafhankelijken voort. De ex-N-VA'ers behouden samen met coalitiepartners SP.A, NHZ en Open VLD een nipte meerderheid.