Buurman van Caroline Vyncke schuldig aan moord

Op het assisenproces in Brugge over de moord op Carolyne Vyncke in Moorsele is de tweede beschuldigde, de buurman, door de volksjury schuldig bevonden aan moord. De partner van het slachtoffer werd vrijgesproken.

Caroline Vyncke werd op 9 februari 2011 als vermist opgegeven door haar toenmalige vriend. Pas maanden later werden er delen van haar lichaam teruggevonden in de Heulebeek in Moorsele. Haar toenmalige vriend bekende aanvankelijk dat hij haar vermoord had, maar trok die bekentenissen later weer in. De volksjury oordeelde vandaag dat tijdens het onderzoek en het proces geen enkel objectief bewijs werd geleverd tegen de man.

De tweede beklaagde, de buurman van het slachtoffer, werd wel schuldig bevonden aan moord. Bij hem thuis werden er destijds lichaamsdelen gevonden in een afvoerputje. Daarnaast werd ook de gsm van het slachtoffer bij hem gevonden, alsook een mes met DNA-sporen van het slachtoffer.