Elton John wil een nieuwe "Billy Elliot" verfilmen

Elton John heeft aangekondigd dat hij er alles wil aan doen om "Billy Elliot the musical" te verfilmen. Na het succes van de film over de jonge danser uit 2000 maakten Stephen Daldry en Lee Hall in 2005 de musical "Billy Elliot the musical" met nummers van Elton John. Tijdens de viering van de tiende verjaardag van de succesvolle musical kondigde Elton John aan dat hij hoopt dat er ook een filmversie van de musical wordt gemaakt.
©Chris Stessens

Elton John heeft aangekondigd dat hij plannen heeft om zijn musical "Billy Elliot the musical" te verfilmen. De musical werd in 2005 gecreëerd op bassis van de succesvolle film "Billy Elliot" met de nummers van Elton John.

"Billy Elliot" vertelt het verhaal van een 11-jarige jongen die in een gezin opgroeit dat zwaar getroffen is door de mijnwerkerssluitingen in de jaren 80. Tegen alle geplogenheden in, droomt hij ervan om het te maken als balletdanser.

"Ik heb nummers geschreven die we hebben moeten schrappen in de musical, maar die zouden perfect passen in een verfilming van de voorstelling", zei Elton John.

Elton John was duidelijk in zijn nopjes op het feest voor de tiende verjaardag van "Billy Elliot the musical". Hij zei dat hij in de verfilming gecast kan worden als de excentrieke grootmoeder van Billy Elliot.

Meest gelezen