Energieleverancier EDF Luminus wil naar de beurs trekken

De Belgische energieleverancier EDF Luminus wil naar de beurs trekken. De raad van bestuur keurde de intentie vandaag goed en besliste om het proces op te starten, zo deelt het bedrijf mee.

EDF Luminus is de nummer twee op de Belgische markt, na Electrabel en heeft een marktaandeel van 20% op de energiemarkt, minder dan de helft van Electrabel, dat een dochter is van de Franse energiegroep GDF Suez..

Het bedrijf ontstond uit het vroegere SPE, maar is nu voor 63,5% in handen van die andere Franse stroomgroep EDF. De rest van de aandelen zit bij intercommuncales en gemeenten zoals Publilec, Puliblum, VEH, maar ook bij Ethias en Nethys (Tecteo). 

EDF Luminus wil nu naar de beurs Euronext Brussel. Mits goedkeuring van de financiële regulator FSMA zou de operatie voor eind 2015 afgerond kunnen worden.