Griekse economie gaat opnieuw achteruit

De aanhoudende onzekerheid over de financiële toekomst van Griekenland zet een zware rem op de economie van het land. Die is in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw gekrompen.
AP2012

De Griekse economie kromp vorig kwartaal met 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, na een daling met 0,4 procent in de laatste drie maanden van vorig jaar. Met de tweede achtereenvolgende krimp is opnieuw sprake van een recessie in het geplaagde Zuid-Europese land.

In het derde kwartaal van vorig jaar boekte Griekenland nog de sterkste groei van alle eurolanden. Die vooruitgang verdween de afgelopen maanden echter als sneeuw voor de zon, mede doordat de nieuwe Griekse regering er nog altijd niet in geslaagd is de hervatting van financiële steun van de andere eurolanden veilig te stellen.