Gust de kreeft wacht nog op een nieuwe thuis

Gust de kreeft heeft voorlopig nog geen nieuwe thuis gevonden. De enorme kreeft (6 kilo, 1,1 meter) belandde vorige week in de kreeftenbak van de Delhaize in Humbeek. Hij werd niet verkocht, maar naar het Sea Life Center in Blankenberge gebracht. Daar kan hij echter niet blijven.
Gust in het aquarium van Sea Life in Blankenberge.

Gust is een Canadese kreeft, die volgens experts 60 à 70 jaar oud is. Hij kwam via een leverancier bij de Delhaize in Humbeek terecht. Daar trok het enorme dier al snel veel bekijks. Bij de supermarkt besloten ze om Gust niet te verkopen -hij is ook te oud om nog smakelijk te zijn- en naar het Sea Life Center in Blankenberge te brengen.

Hij kan daar echter niet blijven, omdat hij de vissen zou kunnen verwonden met zijn reuzenscharen. Mogelijk verhuist Gust naar een groter aquarium in Parijs.

Meest gelezen